Mange af vores kunder vælger selv, at bygge deres nye bjælkehus. Nogle får naturligvis mere hjælp udefra end andre, til hele eller dele af projektet, men de fleste opdager at det faktisk er mere simpelt end man tror.

Her er en gennemgang af den proces, som kan være ved byg selv.

Det vigtigste i et byggeprojekt, er at få lavet et godt fundament. Det er udgangspunktet for alt det andet og det er derfor vigtigt, at det er lavet rigtigt – ellers kan det få stor betydning for det færdige resultat.

Alt efter huset størrelse og anvendelse, kan du selv vælge hvilken type fundament, der passer bedst til dig. På baggrund af de oplysninger vi har fra dig, rådgiver vi dig gerne om den løsning vi mener passer bedst til dit behov og dit bjælkehus. Vi har mange års erfaring med at rådgive kunder om fundamenter, så du kan naturligvis få alle de oplysninger, der skal bruges til at lave et fundament, fra os.

Bundrammen på vores huse og hytter er dog som udgangspunkt konstrueret til opførelse på et støbt fundament. Men huse kan også opstilles på punktfundament, men det forudsætter, at der ikke er mere end 115-125 cm mellem punktfundamenterne i alle retninger.

Husk at lave krydsmål og vater bundrammen, da det er bundrammens montage der afgøre om huset kommer til at stå rigtigt.

Ovenstående er med forbehold for jordbundsforholdene på stedet og Nynorm er på ingen måde ansvarlig for selve fundamentet eller dets bæreevne

Når først fundamentet er lavet, er det i princippet bare at bygge huset op bjælke for bjælke. Hver eneste bjælke er nummereret og der er i beskrivelsen angivet, hvor bjælkerne skal placeres

Alt hvad der er muligt, er tilskåret og tilpasset fra fabrikken, for at gøre det nemt for dig at bygge dit eget bjælkehus. Vi står naturligvis også til rådighed med råd og vejledning under hele processen.

Nedenfor er vist i film og billeder hvordan montagen foregår.

Mulighederne er mange, og vi kan i sagens natur ikke vise alle de forskellige bjælkehuse/ bjælkehytter vi har leveret igennem tiderne på denne side.

Selv om du ikke lige kan finde den løsning du går og drømmer om, så kontakt os alligevel.

Vi finder sammen en løsning, som sikrer at du bliver tilfreds med din investering mange år frem i tiden.

Montagefilm

Vi har i samarbejde med tv2 fået produceret en montagefilm, der viser hvordan et Nynorm bjælkehus monteres.

Montageprocessen

Nogle siger, at et billede siger mere end tusind ord. Derfor har vi valgt at få lavet en kort billedserie, der viser hvordan et Nynorm bjælkehus monteres. Så kan du se hvor let det er.

Bundrammen fæstnes

Bundrammen fastgøres på fundamentet

Husets sider sættes op

Bjælkerne monteres oven på hinanden, indtil 4. til 5. række, hvorved der bliver plads til døren.

Husets dør/vinduer sættes i

Døren monteres ved at løfte den ned fra oven. Efter montering af døren, fortsættes der med at placeres bjælker indtil der nåes den højde hvor vinduerne skal placeres i. Vinduerne bliver, ligesom døren, monteret ved at blive løftet ned fra oven.

Når hytten har sat sig, anbefales det at påføre silikone rundt dækningsbrædder, for at forhindre vand har mulighed for at trænge ind i hytte, ved vedvarende regnvejr. Glas vil i standard vinduer og døre være monteret i silikone, og det anbefales derfor at påføre/trække silikone rundt glaslister.

Der kan monteres en aluminiums skinne under og over vindues ramme for også at forhindre vand i at trænge ind. Disse råd er for, at forhindre vand kan trænge ind gennem vinduer ved vedvarende regn.

Eksempel/billeder på montage af aluminiums skinne.

Tagspær monteres.

Tag monteres.

Tagbjælker lægges på, sømmes fast, skæres til og der lægges tagbeklædning.

Huset gøres færdigt.

De sidste ting, såsom bundbeklædning, dør- og vindueskarme mm, gøres færdigt og huset står nu klar til at blive taget i brug.