Nynorms bjælkehytter/huse er alle produceret som råhuse, og skal de bruges som sommerhus, fritidshus eller helårshus, skal de isoleres i yder vægge og i tag. Ved Nynorm kan du som tilbehør købe isoleringssæt til vægge og tag, så der kan isoleres efter gældende lovgivning.

Isoleringssæt til væg og tag inkluderer følgende:

Væg: Profilbrædder, reglar og beslag. Profilbrædder er udskåret, så de ligner bjælker. D.v.s. at fer og not ligner bjælkerne og de er ca. 20mm tykke og har samme højde som bjælker.

Reglar bliver leveret til den dimension isolering, der er bestilt isoleringssæt til, de vil have en højde der passer til væg og der skal skæres af dem.

Beslag leveres idet antal, der skal bruges til isoleringssættet. Disse holder indervæg og tillader ydervæg at arbejde (sætte sig).

Du skal selv sørge for isoleringsmateriale, dampspær/diffusions åben, skruer og søm til sættet (kan købes i byggemarkeder til rigtig gode priser).

Tag: Spærtræ, vindskeder, sternbrædder og tagbrædder.

Spærtræ bliver leveret til den dimension isolering, der er bestilt isoleringsæt til, og der vil være plads til luft cirkulation i top. Spærtræet kan blive leveret i flere højder, for at opnå den ønskede resultat. Vindskede brædder leveres der et ekstra sæt af, udover det der følger hytten. Sternbrædder leveres der et ekstra sæt af, udover det der følger med hytten. Der vil også blive leveret tagplader, dampspærre, isoleringsmateriale, søm og skruer, aluminiums stern og aluminiums vindskede. Spærtræ, tagplader, sternbrædder og vindskeder brædder er ikke tilskåret, det skal du selv stå for.

Isolering af tag foretages ofte udefra. (ovenpå loftbrædder).

Nynorm håber at ovennævnte informationer vil hjælpe dig.