Forslag til byggeprocessen

At bygge et bjælkehus eller en bjælkehytte, er ikke noget de fleste gør hver dag. Derfor er det naturligt, at man som kommende ejer af et bjælkehus, står med en masse spørgsmål.

Vi har samlet en lille, hurtig guide til, hvad man skal huske på, når man skal bygge sit første bjælkehus eller bjælkehytte.

Læg dit budget

Det er vigtigt, at man tager alle detaljer med, når man lægger sit budget. For det kan være utroligt frustrerende at stå midt i byggeriet og finde ud af, at man lige pludselig skal bruge flere penge på noget, som man troede, man havde taget højde for.

På vores prisliste kan du, udover at se priserne på husene, se hvad f.eks. tag, søm og skruer, efterisolering mm. koster.

Vælg et design

Nynorm bjælkehuse findes i mange forskellige typer design. Faktisk er har vi over 100 modeller – så det er bare med at vælge. Du kan se alle vores modeller af bjælkehuse, bjælkehytter, pavilloner, kolonihavehuse og redskabsrum her på hjemmesiden.

Skulle der dog ikke være præcis sit drømmehus blandt vores store udvalg, så bygger vi også gerne efter dit eget design. Det eneste du skal gøre er, at fælde dine tanker ned på papir og så ringe eller skrive til os – så tager vi en snak om hvordan vi sammen kan skabe dit eget unikke specialdesignede bjælkehus. Se hvor nemt det er at desgine sit eget unikke drømmehus her

Vælg bjælketype

Der findes ofte flere slags bjælker dit bjælkehus kan blive lavet af – og typen af bjælke der bliver brugt, kan have stor indflydelse på det endelige resultat. Derfor er det en god ide, at have gjort sig klar over, hvilke type bjælke ens bjælkehus, bjælkehytte eller pavillon skal bygges af.
Læs om de forskellige bjælketyper her.

Få styr på papirerne

Det er sjældent svært at få lov til at bygge et bjælkehus – bare man har orden i papirerne. Her på hjemmesiden kan du finde en overskuelig og letforklaret guide gennem de tilladelser du skal have, før du bygger dit bjælkehus. Derudover, er der masser af gode råd og tips, du som kommende bjælkehusbygger kan få brug for. Du kan finde vores lovgivningssektion her.

Byg dit hus

Dette er jo, alt andet lige, det vigtigste trin. Mange af vores kunder vælger at bygge deres bjælkehus – og de fleste bliver faktisk overrasket over hvor nemt det er. Du kan se vores beskrivelse af hvordan et bjælkehus bliver monteret her

Hvis du vælger ikke selv at bygge dit bjælkehus, så er det vigtigt du får kvalificerede fagfolk til at gøre det. Nynorm kan rådgive dig og henvise til en af vores mange kvalificerede samarbejdspartnere, så du er sikre på, at dit bjælkehus bliver bygget af fagfolk med erfaring og ekspertise på området.